מהי בדיקת כדאיות כלכלית
בין אם מדובר בכניסה לתחום חדש, בקנייה של עסק קיים או בפתיחת עסק חדש, רב הנסתר על הגלוי. התקווה לרווחים יפים וההתלהבות מהפרויקט החדש מובילים לא פעם לחלומות בלתי מציאותיים. זוהי סיבה מרכזית לכך שחלק נכבד מהמיזמים אינם עולים יפה ומסתיימים בקול ענות חלושה, על כל המשתמש מכך מבחינת מפח הנפש והנזקים הכלכליים.
כאשר נכנסים למיזם חדש עלינו להפוך כל אבן כדי להקטין את הלא ידוע למינימום, ולהגדיל את הידוע למקסימום. עלינו להתבסס על נתונים מדויקים והערכות ריאליות, ולשם כך צריך להכיר היטב את השוק, את התחרות הצפויה, את השחקנים המרכזיים, את העלויות הצפויות בייצור ובתפעול, את ההכנסות המשוערות, את היכולות הפיננסיות ומקורות המימון, וכן הלאה.
בדיקת כדאיות כלכלית מספקת את כל הנתונים הללו ונוספים. זו אינה בדיקה חפוזה שמתבססת על הערכות כלליות ועל משאלות הלב, אלא על ידע כלכלי מעמיק, על הבנה מצוינת של תחום הפעילות, על עבודת מחקר רצינית, וגם על ניסיון רב בהקמת וניהול עסקים. בדיקה שכזו היא בגדר חובה בכל מהלך עסקי המכוון להצלחה ושגשוג, תוך מניעת בזבוז כסף וזמן.
מה התהליך
בדיקת כדאיות כלכלית וזה בעצם שלב מקדים וראשוני להחלטה עסקית חשובה של כניסה לפעילות חדשה. ולפני שמכינים תוכנית עסקית מלאה, אפשר לחלק את התהליך לשני שלבים:
השלב הראשון הינו בדיקת כדאיות כלכלית. רק על בסיס המסקנות שנפיק משלב זה תוכל להחליט אם ממשיכים לשלב השני.
השלב השני מתחלק לשניים ותלוי בתוצאות השלב הראשון והינו הסקת מסקנות כיצד להמשיך.
בדיקת הכדאיות חיובית- נמשיך בהכנת תוכנית עסקית והקמת העסק בפועל.
בדיקת הכדאיות שלילית – נסיק כי לא כדאי כלכלית להמשיך בתהליך הנבחן. ייתכן ונערוך שינויים שיהפכו את המיזם לכדאי כלכלית
במידה ומחליטים להמשיך, העבודה שביצענו במסגרת הכדאיות הכלכלית לא ירדה לטמיון אלא משמשת בסיס להכנת התוכנית. מאידך אם בעקבות הבדיקה החלטנו לא להמשיך בתהליך הנבחן הרי חסכנו גם כסף וגם זמן רב שיכול כעת להיות מופנה לנושאים אחרים וכמובן הסקנו מסקנות לגבי ייעול ושיפור הרווחיות לעסק הקיים.
מה כוללת בדיקת כדאיות כלכלית:
הגדרת העסק (קונספט) – אם העסק שלך מבוסס על שירותים או כבר יש לך את המוצר, עליך להחליט איך ייראה העסק- מי קהל היעד, איך למכור, רמות מחירים, מיקום וכד'. אנו מסייעים לך להגיע לתובנות ולחדד את ההבנה של מי אתה ומה המוצר שלך.
בדיקת שוק ומתחרים – נערוך בדיקה של השוק על מנת לבדוק את תמחור המוצר אצל המתחרים ורמות הרווחיות בשוק בו אתה עתיד לפעול.
הערכת עלויות הקמה- כולל ציוד, שיפוץ, מלאים, רשיון עסק, הרצה של העסק, החזר הלוואות וכד'.
בדיקת כלכלית של פוטנציאל הרווח -כמה העסק ירוויח? תוך כמה זמן תוחזר ההשקעה? זה החלק החשוב ביותר והקשה ביותר אבל זאת בדיוק המומחיות שלנו.
החלטה: בהתאם לעלות ההקמה ופוטנציאל הרווח מקבלים החלטה על בסיס מקצועי אם יש כדאיות כלכלית.
בדיקת כדאיות כלכלית מבצעים עם מומחים
על מנת לבצע את המחקר הנדרש ולהוציא את התחזיות, התובנות והמסקנות הנכונות, יש צורך בהשכלה כלכלית נרחבת, בניסיון רב בביצוע בדיקות כדאיות כלכליות, בהיכרות עם המשק בכלל והענף בפרט, ובהרבה ניסיון שנצבר בשטח. את כל אלו ועוד אנו מעמידים לרשותכם, עם הסברים בגובה העיניים וליווי לכל מטרה וטווח.
הניסיון הרב שצברנו לאורך השנים מאפשר להוציא תובנות קריטיות, כגון היכולת לעמוד בהוצאות הצפויות, הערכת ההגעה לנקודת איזון במיזם החדש, מקורות מימון אפשריים, ועוד. כך תוכלו לקבל בעיניים פקוחות את ההחלטה אם להיכנס או לא להיכנס למיזם. במידה ותחליטו ללכת על המהלך העסקי, אנו נעמוד לרשותכם בהמשך הדרך.
לפרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטסאפ או בהודעה.