ענף המעבדות וחנויות הסלולר בישראל מתפתח באופן מואץ, יד ביד עם הרחבת השימושים בטלפונים ניידים והגדלת כמות המכשירים שמחזיקה כל משפחה. אם כן, ביקוש בתחום לא חסר ולכאורה כל שצריך הוא לסיים קורס טכנאי סלולר, להשיג את המימון הדרוש ולפתוח חנות. אבל האמת היא שחלק נכבד מהחנויות המוקמות חדשות לבקרים בערי ישראל אינן מצליחות להתבסס, וגם אלו שהצליחה לנועץ את הרגל בקרקע נאלצות להתמודד עם שוק משתנה תדיר ותחרות לא פשוטה. כאן בדיוק נכנס לתמונה ייעוץ עסקי לחנות סלולרית, המאפשר להקים עסק יציב עם תשתית איתנה, להגיע לרמה טובה של רווחיות ולאף להגדיל המחזור בעסקים קיימים.
מהם האתגרים של ניהול חנות סלולר בישראל?
עד הרפורמה שבוצעה בשוק הסלולרי שלטו בשוק החברות הגדולות באופן בלעדי. אולם עם פתיחת השוק החלו להינתן שירותי מכירה ותיקון על ידי גורמים פרטיים, וללא ספק מדובר היה בסיפור הצלחה.
אכן, הביקוש ההולך וגדל, היכולת להציע חוויית שירות טובה יותר, המחירים האטרקטיביים, הפילוח הרחב של קהלי היעד מבחינת גיל, חברה, מצב כלכלי, מין וגזע – כל אלו הובילו לפתיחתן של חנויות רבות.
יחד עם זאת, המצב כיום ובשנים האחרונות הוא גם של היצע נרחב, או במילים אחרות–תחרות. אכן, בעלי חנויות סלולר נדרשים להתמודד עם מרכזי המכירה של הרשתות הגדולות שפועלות בסמוך, עם חנויות-מעבדות קטנות, עם דוכני מכירה בזיכיון בקניונים, ועוד.
לרמה הגבוהה של התחרות יש כמובן השפעה ישירה על הרווחיות, ועל הצורך למצוא פתרונות נאותים מבחינת הפרסום והשיווק, ביצירת מיתוג ומוניטין, בחוויית הקנייה והשירות, בתמחור אטרקטיבי ורווחי וכן הלאה.
מדוע כדאי להיעזר בייעוץ עסקי לחנות סלולר?
לכך מצטרפים אתגרים רבים נוספים כמו המכשירים החדישים שנכנסים בכל עת לשוק, העבודה השוטפת מול הספקים, מתן שירות יעיל ומהיר ללקוחות בשוטף, צרכי אשראי גבוהים ועוד. מה שמחייב הרבה יותר מאשר ידע טכני ויכולת לפרק מכשיר, לבצע הלחמות או לפתור תקלות תוכנה.
יש צורך בידע ניהולי שאותו לא ממש מלמדים בקורס, מלבד כמה שיעורים על פתיחת מעבדה עצמאית.
יתר על כן, מי שחושב על פתיחת חנות עצמאית חייב לקחת בחשבון שורה ארוכה של שיקולים, ביניהם המיקום ועיצוב החנות, רישיונות מגורמים שונים ולא מעט ביטוחים, ההשקעה הנדרשת בציוד הבסיסי ובמלאי הראשוני, כוח האדם, מקורות המימון, התמחור המקובל בענף, ועוד.
לפיכך, הן למי שחושב על הקמת חנות עצמאית והן לבעל עסק קיים בתחום, חשוב מאוד לקבל ייעוץ עסקי לחנות סלולר מיועץ עסקי מיומן.
כיצד בנוי ייעוץ עסקי לחנות סלולר?
ייעוץ עסקי לחנות סלולר מבוסס על תהליך מובנה וסדור בן כמה שלבים. תחילה היועץ העסקי מבצע סקירה של כלל מרכיבי הפעילות, כולל התוכנית העסקית אם קיימת (אם לא, יש לבנות אותה), היבטי שיווק ופרסום, ניתוחי רווחיות של פריטים, מוניטין, ההתנהלות השוטפת, מלאי, התקשרויות עסקיות וכדומה.
בתוך כך מושם הדגש על הפן הפיננסי כגון מצב תזרים המזומנים, האם כלל הוצאות נחוצות וסבירות, האם שולי הרווח סבירים, האם יש מוצרים רווחיים יותר ופחות – ומדוע. האם להחזיק מלאים יקרים של מכשירים או רק למכור אביזרים ושירותי מעבדה.
במהלך ולאחר הבדיקה יכול היועץ העסקי לספק פרספקטיבה רחבה, מקצועית ואובייקטיבית על הנכסים, ההזדמנויות, הבעיות ונקודות התורפה של החנות – תמונה שלא פעם מחדשת לבעלי העסק ומאפשרת להם להתבונן על הדברים באופן שונה.
ייעוץ עסקי לפתיחת חנות סלולר חדשה
יש לציין שאם מדובר ביזם המעוניין לפתוח חנות סלולר, גם כאן נערכת בדיקה מעמיקה אך לא של העסק עצמו אלא של נקודות הפתיחה.
מדובר בבדיקת היתכנות כלכלית שסוקרת את כלל ההיבטים – השוק והמתחרים, מיקומים וקהלי יעד, מוצרים ותמחור, שיווק ופרסום, הוצאות והכנסות צפויות בתקופת ההקמה והרצה, מקורות המימון, ועוד.
לאור הבדיקה ניתן להגיע למסקנה לגבי מידת הכדאיות של הקמת החנות – האם שווה ליזם לפתוח אותה, האם כדאי לשנות כמה מרכיבים בקונספט כדי להגדיל ולזרז רווחיות, או שמא עדיף להימנע מיציאה להרפתקה יקרה שתעלה ביוקר.
איך בונים תוכנית עסקית לחנות סלולר?
בין אם מדובר בעסק חדש או בחנות קיימת, השלב הבא של ייעוץ עסקי לחנות סלולר הוא בנייה של תוכנית עסקית, המבוססת על הנתונים והתובנות של הבדיקה המקדימה.
במידה רבה, התוכנית העסקית מהווה את ליבו של התהליך, שכן היא מפרטת את היעדים והמטרות, ואת הצעדים שיש לנקוט להשגתם בתקופה של השנה עד השנתיים הבאות.
כך למשל, בעסק חדש התוכנית תגדיר היטב את סוגיית הקונספט, את המיקום, את הקהלים, מהלכי שיווק ופרסום, השגת המימון, צפי ההכנסות, גיוס כוח אדם, הוצאות ההקמה ועוד מרכיבים רבים. מאידך, בעסק קיים התוכנית תכוון אל צעדים המגדילים את הרווחיות הקיימת ואף את המחזור.
כך למשל, התוכנית עשויה להנחות להגדלת או צמצום הפעילות בחנות, ליציאה במבצעים והנחות, לשינוי השילוט או הפעילות השיווקית ברשתות החברתיות, לביצוע שיפוץ לצרכי מיתוג וחוויית השירות, למשא ומתן מחודש עם ספקים, לגיוס עוד כוח אדם או לצמצום משרות, וכן הלאה.
התוכנית העסקית היא מעין מפה שעימה יתנהל בעל החנות לשנה או השנתיים הבאות, כאשר ברור בכל עת היכן עומדים, להיכן מכוונים ואיך מגיעים לשם גם אל מול שינויים המתרחשים בשוק ובענף.
במה עוד עוסק ייעוץ עסקי לחנות סלולר?
ייעוץ עסקי לחנות סלולר עשוי לעסוק בתחומים רבים נוספים. למשל, היועץ העסקי עשוי לכוון לאפיקים יותר יעילים בתחום השיווק והפרסום, כגון שיתופי פעולה עסקיים, פרסום מפה לאוזן בקרב תושבי האזור, ושימוש יעיל במדיה הדיגיטלית על הפלטפורמות השונות שלה והרשתות החברתיות.
כמו כן, במידת הצורך היועץ העסקי יביא כלים המשפרים את יכולות הניהול של הבעלים, החל בניהול הזמן האישי ועד להאצלת סמכויות, מה שיתרום להתפתחות האישית והמקצועית של הבעלים, לשיפור שביעות הרצון של העובדים והלקוחות.
לסיכום
ייעוץ עסקי לחנות סלולר כולל בתוכו את כל הנושאים שיעזרו לעסק להצליח. נושאים כלכליים ופיננסיים ומקורות מימון, נושאים ניהוליים סביב ניהול ותפעול החנות, ונושאים אסטרטגיים כמו פרסום, תמחור, ומטרות עסקיות.
בשורה התחתונה, המטרה של ייעוץ עסקי היא להקפיץ את העסק שלך כמה שיותר גבוה.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.