כידוע, שוק הצעצועים והמשחקים מאופיין בתחרות גבוהה, כאשר בעלי החנות צריכים להתחרות ברשתות גדולות, בחנויות חדשות שנפתחות, בחנויות מקוונות שמוקמות באופן מואץ בשנים האחרונות, ועוד. לכך מצטרפת העובדה שמדובר בתחום דינאמי, כאשר משחקים, צעצועים וגדג'טים מתחדשים באופן תדיר, מגמות ואופנות משתנות בקרב ילדים ובגישות חינוכיות של ההורים, ויש צורך להיות עם היד על הדופק לגבי אפשרויות שיווק ופרסום חדשות, לקבל החלטות על הכנסת פריטים ומותגים חדשים לחנות, ואיך לעשות את זה באופן נכון וליידע לקוחות קיימים ופוטנציאליים. כדי למצב עסק מצליח בתחום, כדאי לקחת שירותי ייעות עסקי לחנות צעצועים. למה לעשות את זה, איך זה עובד ומה זה כולל, הכל במאמר שלפניכם.
לא פשוט לנהל עסק של חנות צעצועים
תמיד יש ויהיה צורך בצעצועים ומשחקים, וחלק בלתי מבוטל מהציבור גם מוכן להשקיע בהם לא מעט כסף לאורך השנה. יחד עם זאת, כפי שמגלים רבים וטובים שהקימו חנויות צעצועים, אין זה מספיק לאהוב את התחום או להתבסס על הביקוש הכללי, אלא צריך להיות גם בעל כישורים מבחינה עסקית ופיננסית. כמובן שמדובר בכישורים נרכשים שאינם מצויים אצל כולם, והדבר מוביל לא פעם לפתיחה של חנויות צעצועים בלי בדיקה מתאימה של ההיתכנות הכלכלית, ומבלי שבוצעו הצעדים המעניקים בסיס איתן לפעילות. ואפילו אם הבסיס קיים, חנויות צעצועים רבות אינן מנצלות את הפוטנציאל הטמון בהן, ונאלצות להיאבק כל הזמן על ליבם של הלקוחות.
בד בבד, הבעלים מתלבטים לגבי האפשרויות הפתוחות בפניהם, אך עקב העומס של השוטף אינם מצליחים לעצור, לקבל פרספקטיבה טובה ולתכנן את המהלכים. כך למשל, האם כדאי לייבא צעצועים יותר זולים מסין ומהמזרח כדי לחסוך בהוצאות, גם אם הדבר יבוא על חשבון המיתוג? האם כדאי לעצב את החנות מחדש? האם לפתוח חנות אינטרנטית או גם חנות אינטרנטית? האם כדאי לצאת בקמפיין דיגיטלי, במבצעים והנחות? כיצד לבדל את החנות מאחרות הפועלות באזור? האם להעלות מחירים? האם להכניס תחומים נוספים כמו משחקי חצר וגינה, או ציוד לבריכות בקיץ? האם הגיע הזמן להתרחב וכיצד מממנים את ההתרחבות? האם לקחת שותף? האם לקנות זכיינות? אלו רק מקצת השאלות שעליהן מסייע ייעוץ עסקי להשיב.
למה חשוב להיעזר ביועץ עסקי לחנות צעצועים?
כמו בעסקים רבים אחרים, גם בעלי חנויות צעצועים מתקשים לקבל פרספקטיבה אמינה וברורה על מצבה הפיננסי. למצב זה יש סיבות מגוונות, כמו עומס רב בשוטף שלא משאיר זמן כדי לטפל בנושאים ניהוליים-פיננסיים, היעדר ידע כלכלי הולם, הסתמכות יתר או אי הבנה של דוחות רואה החשבון, היקשרות רגשית לחנות שאינה מאפשרת הסתכלות אובייקטיבית, ועוד.
ייעוץ עסקי לחנות צעצועים מעניק את התמונה האובייקטיבית והרחבה, אשר מקיפה את כלל מרכיבי החנות כגון שיווק ופרסום, תמחור מוצרים, התוכנית העסקים, התקשרויות עם ספקים, נכסים שונים כמו מוניטין ומלאי וכן הלאה. בתוך כך, היועץ העסקי לומד את החנות לעומק על מרכיבי השונים, מזהה נקודות כוח וחולשה, רואה בעיות ויתרונות, ומביא הצעות ותובנות לשיפור והתייעלות – למשל העלאה או הורדה של המחירים, שינוי תמהיל המוצרים, הגדלת או צמצום כוח אדם, שיתופי פעולה עם גורמים אחרים, תובנות לשיפור יכולות הניהול, אפיקי שיווק יותר ממוקדים ונכונים, וכדומה. יש להדגיש כי מדובר בעבודה משותפת של היועץ העסקי ביחד עם בעלי החנות, המספקת נקודת מבט חדשה על הפעילות העסקית, תוך ניתוח הרווחיות האמיתית וביצוע שינויים מתבקשים על מנת שהחנות תשגשג ותצמח.
מה עוברים בתהליך ייעוץ עסקי לחנות צעצועים?
ייעוץ עסקי לחנות צעצועים מורכב ממספר שלבים המתפרשים על פני תקופה ומבוססים על ניסיון רב של היועץ העסקי – הן בייעוץ לעסקים והן כמנהל בשטח. שלבים אלו לוקחים את החנות באופן מובנה והדרגתי אל מטרה מוגדרת, שהיא באופן כללי הגדלת הרווחיות ואף המחזור. תחילה היועץ העסקי לומד כאמור את החנות מבחינה עסקית – פיננסית, בעודו מתייחס לשורה ארוכה של גורמים כגון בעיות ברווחיות, מצב התזרים, האם יש שולי רווח סבירים, האם תמחור המוצרים נכון, האם כל ההוצאות סבירות ונחוצות, ועוד. עם כל הנתונים הללו והתובנות של היועץ העסקי ניתן להמשיך לבניית התוכנית העסקית.
תוכנית עסקית לחנות צעצועים
תוכנית עסקית לחנות צעצועים עומדת בליבו של התהליך. התוכנית לוקחת את הנתונים שהתקבלו מהבדיקה המקדימה ואת הבעיות שזוהו, ומביא את הפתרונות והדרכים ליישום לאור הגדרה ברורה של יעדים. היא עשויה להתייחס לקשת רחבה של היבטים, למשל הגדלה או צמצום של מחלקות מסוימות, תמחור מקצועי ונכון של מוצרים, חיזוק פעילויות שיווק ופרסום וכן הלאה. עם התוכנית העסקית בעלי חנות הצעצועים יודעים היטב היכן הם עומדים, להיכן מכוונים וכיצד להגיע לשם, וזאת בניגוד לכיבוי שריפות או צעדים "מהבטן" שמכוונים רק להשארת הראש מעל המים. כמו התהליך העסקי בכללותו, גם התוכנית העסקית מכוונת בסופו של דבר להגדלת הרווחים ואף המחזור. וכדי להשיג זאת, היועץ העסקי גם בונה לבעלי החנות כלי מקצועיים המסייעים לעקוב אחר הוצאות והכנסות, למדוד נכון את הרווחיות, ולבנות דפוסי התנהלות מקצועיים מבחינה פיננסית.
היבטים נוספים של ייעוץ עסקי לחנות צעצועים
ייעוץ עסקי לחנות צעצועים עשוי לעסוק במגוון נושאים נוספים בהתאם לצורך. כך למשל, כל נושא השיווק, הפרסום והמכירות הינו חשוב ביותר בשוק הצעצועים והמשחקים, לכן היועץ העסקי מסייע לבחון את הייחוד והבידול של החנות לעומת מתחרים ואת הדרכים להשיג את המטרה. למשל, כיצד להיעזר באתר האינטרנט, איך לנצל את הפייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ורשתות חברתיות נוספות, האם השילוט בחזית החנות באמת אפקטיבי? היועץ העסקי יבחן את ההיבטים הללו ונוספים וימליץ על האפיקים הטובים ביותר לשיווק ופרסום, וכן על אנשי מקצוע מיומנים שמביאים תוצאות מצוינות.
במידת הצורך, היועץ העסקי גם יעביר לבעלי החנות כלי ניהוליים משמעותיים. הכלים עשויים לעסוק למשל בניהול זמן, בתמריצים לעובדים, קבלת החלטות, האצלת סמכויות ועוד – בהתאם לנקודות שאותן כדאי לשפר בהתנהלות השוטפת של החנות.
לסיכום
ייעוץ עסקי לחנות צעצועים זה לא שירות אופציונלי אלא שירות חובה לכל עסק בכל שלב של העסק. התוצאות של שירות ייעוץ עסקי הן תוצאות שנמדדות בכסף, וברווחה שלך מהעסק. כל עסק יכול להצליח, רק צריך את הייעוץ העסקי הנכון, עם ההבנה בצרכי העסק הייחודיים.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.