שוק המסעדנות הישראלי הוא אחד המבוקשים ביותר, ואחד הקשים ביותר בו זמנית. הנתונים הסטטיסטיים לא מעודדים. כ-80% מהמסעדות נסגרות תוך 5 שנים מהקמתן. יש דרך לשבור את הסטטיסטיקה, ולתפעל מסעדה מצליחה לאורך זמן! בשביל זה חשוב להיעזר בייעוץ עסקי למסעדות שיעזור לך להיות במודעות לעלויות ההקמה והתפעול בתחום זה, לדעת כיצד למקסם את הרווחיות בימים החזקים וכיצד לשמור על תזרים מזומנים לימים הקשים, ואיך לבנות מערך שימזער סיכונים והפסדים לאורך זמן.
רבים נכנסים לתחום המסעדנות כשאין להם נסיון משמעותי בתחום ניהול מסעדה או כשיש להם נסיון לא מוצלח. אבל כדי להצליח בתחום שבו מתח הרווחים נמוך והסיכויים לא לצידך, אתה חייב שתהיה לך נקודת פתיחה טובה. אם אינך מגיע עם כזו, אתה צריך לידך יועץ עסקי בעל ידע וניסיון בתחום של ייעוץ עסקי למסעדות ולבתי קפה.
כיצד ייעוץ עסקי למסעדות יסייע להצלחה שלך?
אם אתה מתלבט האם כדאי לפתוח מסעדה והיכן, או שכבר החלטת ללכת אחר החלום שלך, אנחנו יכולים לעזור לך לתרגם אותו לעלויות, לבחון כיצד תוכל להשיג את המימון עבורו בצורה המשתלמת ביותר (לדוגמא באמצעות הלוואות בערבות מדינה), ולהבין תוך כמה זמן תוכל לראות ממנו רווח.
ואם כבר יש לך מסעדה, וחשבת איך אפשר להתייעל בעסק ולסגור את החודש עם שורת רווח משמעותית, נוכל לעזור לך בייעוץ עסקי שיקדם אותך לרווחים גדולים בעסק, דרך בניית תכנית עסקית קדימה ובדיקת רווחיות העסק כדי להבין איפה הכסף ואיך גורמים לו להישאר בעסק ולא להישאב להוצאות שונות.
אין זה סוד שתחום המזון הוא תחום שבו הרווחיות נמוכה, לכן כדי להקים עסק בתחום זה ולהצליח עליך לפעול בצורה חכמה. אנו נסייע לך לבנות תוכנית עסקית למסעדה או לבית קפה, שלוקחת בחשבון את כל מה העלויות שעלולות להפתיע אותך בדרך, ומסייעת לך ליצור מרווח בטחון כלכלי שתוכל לעמוד בו.
מה כולל ייעוץ למסעדות?
במסגרת ייעוץ עסקי למסעדות, אנו מסייעים לך להתייעל ולמצוא את הרווחיות בכל התחומים השונים באמצעות הגדרת תקציבים לכל סעיף:
- מציאת המיקום לפתיחת המסעדה שבו עלויות הארנונה, רישוי העסקים ושכר הדירה יאפשרו לך התחלה סבירה, וכמובן התחשבות בתחרות מסביב
- הגדרת תקציבי העיצוב והשיפוץ ותקציבי החודשים הראשונים לתפעול
- הגדרת עלויות התפעול בעסק
- ניהול תזרים המזומנים
- תכנון כוח אדם וגיוס עובדים
- תמחור המנות בתפריט
- תוכנית עסקית למסעדה
- הגדרת תקציבי הפרסום, השיווק והיח"צ
- וכמובן, הנושא שכל מסעדה קמה ונופלת בגללו – עלויות המזון, או כפי שהן מכונות בעגה המקצועית, פוד קוסט (Food cost).
תכנון פוד קוסט למסעדות ובתי קפה
בעסקי מזון כדוגמת מסעדה או בית קפה, פוד קוסט היא אחת העלויות המרכזיות בעסק, והיא עוברת כחוט השני בפעילותו:
- ספקים יקרים מדי ישחקו את הרווחיות הקטנה גם כך
- מנהל רכש לא מיומן מספיק יגרום להזמנה לא נכונה של חומרי גלם שיזרקו סתם
- טבחים לא מיומנים יגרמו לבזבוז חומרי גלם
- מלצרים לא קשובים יגרמו למנות להתקרר על הפס או לבלבול בהזמנות ולבזבוז
- תמחור לא נכון של המנות יגרום לחוסר רווחיות
- שינויי אקלים ושינויים נוספים משפיעים על מחירי חומרי גלם וחשוב לעדכן את מחירי המנות או את התפריט בהתאם כדי להמנע מאיבוד רווחיות
- קלקול במקררים יכול לגרום לאיבוד של כמות גדולה של מזון בבת אחת
מכיוון ש-Food cost הוא ליבו הפועם של עסק מסעדנות, חשוב שיהיה מי שיודע לוודא שהנתונים הכלכליים מסתכמים באופן חיובי והרווחיות נשמרת. הבנה של נושא זה, במסעדות חדשות וותיקות כאחד, יעזור לך להגדיל את הרווחיות של העסק.
למה לבחור בנו?
לצד ניסיונה בליווי עשרות מסעדות, בתי קפה ועסקי מזון מאז שהוקמה, חברת "לוי ייעוץ כלכלי ועסקי" מלווה גם רשתות מזון מובילות. מצב זה מעניק לה היכרות של 360 מעלות על הענף ולך, כלקוח שלה, גישה לתובנות ולמידע וקשרים שנאספו בחברה במשך שנים בתחום זה.
בראש חברת "לוי יעוץ כלכלי עסקי" עומד ירון לוי, יועץ עסקי מוסמך ומנוסה שסייע אישית לעסקים רבים להצליח בתחום תחרותי זה, שהינו בעל ניסיון אישי בתחום. כמי שהקים ותפעל בעצמו מסעדות במהלך חייו, ירון מבין בדיוק עם מה אתה מתמודד ומכיר את התחום גם ברמת השטח.
לסיכום
בדיוק לשם כך אתה צריך לצידך יועץ פיננסי שמבין לא רק מהו מתח הרווחים בענף ומהו פוד קוסט, אלא גם מה מידת חשיבותו של תמחור נכון להצלחתו לקיומו של העסק שלך. יועץ עסקי שמכיר את התחום מסייע לך לגדר את הסיכונים הכלכליים, להיערך מראש לתרחישים ולשמור את העסק שלך גמיש ומגיב לשינויים, באופן שיאפשר לך להתמודד עם הקשיים שיבואו, על מנת שבסופו של דבר תוכל לקצור גם את פירות ההצלחה.
לקביעת פגישת ייעוץ עסקי למסעדות ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו עכשיו בהודעה, בטלפון 03-5377088 או ווטסאפ