לא חסרים משרדי תיווך נדל"ן שמצליחים לבסס לעצמם מוניטין טוב ומאגר נכסים ולקוחות גדול, ונהנים משגשוג פיננסי. יחד עם זאת, ההצלחה בתחום אינה מובנת מאליה ועל המשרדים להתמודד עם אתגרים בלתי מבוטלים, החל בתחרות לא פשוטה מול משרדים עצמאיים והזכייניות הגדולות, דרך שינויים בשוק הדיור והכלכלה, ועד להתמודדות עם פלטפורמות דיגיטליות הנוגסות בנתח השוק. אלה כמה סיבוץ להיעזר בשירות ייעוץ עסקי למשרד תיווך.
מהן הסוגיות איתם מתמודדים משרדי תיווך?
על כן, מנהלי ובעלי משרדי תיווך נדל"ן עוסקים באופן שוטף בשאלות חשובות. למשל, האם להצטרף לרשת זכיינית או להיפך – לצאת לדרך עצמאית? האם להעלות את העמלה או להיפך – להורידה? האם לצרף סוכנים חדשים למשרד ומהי הדרך היעילה, המקצועית והחסכונית ביותר לעשות זאת? האם לתת להם משכורת? האם להיכנס לשיתופי פעולה עם גורמים נוספים? האם לשנות את מיקום המשרד או לעצבו באופן אטרקטיבי יותר? האם בכלל להחזיק משרד? האם להיכנס לתחומים נוספים כגון נדל"ן מסחרי, משרדים להשכרה ולמכירה, קבוצות רכישה וכדומה? האם לצאת בקמפיין חדש ברשתות החברתיות, באתר האינטרנט והפייסבוק של המשרד ו/או בעיתונות המקומית? ועוד שורה ארוכה של שאלות נוספות.
אל כל אלו מצטרפות המשימות השוטפות, המלוות לא פעם בלוח זמנים צפוף ובלחץ, כגון התקשורת המתמדת עם הלקוחות, סקירת נכסים, ביצוע משא ומתן, עמידה בקשר עם גורמים כמו שמאים, עורכי דין וקבלנים, וכן הלאה. מסיבה זו, לעיתים קרובות קיים קושי להרים את הראש ולהבין היכן בדיוק עומד המשרד כיום, מה עוד עבורו יותר ופחות טוב, היכן קיימות בעיות ומה המענה להן, לאן וכיצד צועדים קדימה אל מול השינויים בענף. ייעוץ עסקי למשרד תיווך נועד לספק מענה נכון ומקצועי לסוגיות האלו ואחרות.
הבסיס של ייעוץ עסקי למשרד תיווך
תחילה, יש לציין כי ייעוץ עסקי למשרד תיווך עשוי להינתן בשלבים שונים של פעילותו, לרבות שלב ההקמה וההרצה של המשרד, עבור לתקופות של ירידה ברווחיות והאטה בפעילות, מצבים בהם כדאי לנצל את המומנטום לצורך צמיחה והתרחבות, ועד לשינויים משמעותיים ששוקלים לבצע בפעילות, במיתוג וכדומה. הייעוץ העסקי עצמו מתבסס על מספר איכויות בסיסיות. ראשית, הוא מתבסס על הניסיון הרב של היועץ העסקי בייעוץ לעסקים מכל המגזרים, ועל היכרות מעמיקה שלו עם עולם תיווך הנדל"ן. שנית, הוא מתבסס על ניסיון רב של היועץ העסקי בתור מנהל של עסקים בשטח, ושלישית – הוא מתבסס על השכלתו הכלכלית-אקדמית הנרחבת של היועץ.
ייעוץ עסקי למשרד תיווך מתחיל במחקר מעמיק שהיועץ מבצע לגבי כל ההיבטים של הפעילות. בין היתר, היועץ בוחן את התוכנית העסקית הנוכחית, את המודל הכלכלי, את מצבת כוח האדם במשרד, את שיתופי הפעולה וההתקשרויות העסקיות, את מידת היעילות בתחומים השונים, את הדוחות של רואה החשבון, וכן הלאה. סקירה זו מאפשרת ליועץ העסקי לתת לבעלי המשרד פרספקטיבה נרחבת, ולרוב גם חדשה, אודות נקודות הכוח והתורפה, המצב הפיננסי, הנכסים העומדים לרשותם וההזדמנויות הפתוחות בפניהם. כל זאת באופן אובייקטיבי ומקצועי, מידיו של אדם מנוסה שאינו מעורב בפעילות מבחינה רגשית, ומסוגל לתאר את המצב הנוכחי באופן ברור, מדויק ומקיף.
בתוך כך, מושם דגש מיוחד על הפן הכלכלי. היועץ העסקי בודק בין היתר את מצב תזרים המזומנים, התחייבויות כספיות שיש למשרד, עלויות של משכורות ותמריצים בהתאם למודל של המשרד, וכדומה. כך ביכולתו להצביע על כיוונים שיכולים לעזור במימוש הפוטנציאל וההזדמנויות, למשל ברמת האסטרטגיה העסקית, שיפור יכולות הניהול, שינוי מסוים בעמלות הנגבות, גיוס סוכנים חדשים, הצבעה על שיתופי פעולה עסקיים אפשריים, וכן הלאה. יש לציין כי לעיתים קרובות נדרשים בתהליך של ייעוץ עסקי שינויים מסוימים, הכרוכים ביציאה מאשר הנוחות של הבעלים והסוכנים. את השינויים לא מבצעים באופן חפוז או לפי אינטואיציה, אלא על סמך נתונים מדויקים, בשלבים מסודרים ובהתבסס על תוכנית עסקית מפורטת ומקצועית. זאת, כאשר לאורך תהליך הבדיקה ומתן הייעוץ הראשוני נוצר בהדרגה אמון ביכולותיו המקצועית של היועץ העסקי.
תוכנית עסקית למשרד תיווך
התוכנית העסקית היא במידה רבה ליבו של תהליך הייעוץ העסקי, והיא נבנית ביחד עם הבעלים. המטרה של התוכנית היא להגדיר בצורה ברורה את היעדים והמטרות של המשרד, לתת פתרונות לנקודות תורפה ובעיות שהתגלו בבדיקה הראשונית, ולהתוות דרכים ריאליות וישימות להגעה אל היעדים שהוגדרו. כך למשל, התוכנית עשויה להתמקד ברכישת זיכיון מאחת הרשתות המובילות בישראל כיום, ביצירת תוכנית אימון יעילה שתאפשר לגייס סוכנים חדשים בהשקעה סבירה, בהגברת המיקוד בתחום נדל"ני מסוים לעומת תחומים אחרים, בהעתקת מיקום לאור הגדרה מדויקת של קהלי היעד, ועוד. כמו ככן, במידת הצורך מקבלים בעלי המשרד מהיועץ העסקי כלים מקצועיים למעקב פיננסי, המאפשרים להיות עם היד על הדופק לגבי ההכנסות וההוצאות, להבין באופן יותר מדויק את הרווחיות, ולשמור על התנהלות עסקית וכלכלית יותר טובה ונכונה.
היבטים נוספים של ייעוץ עסקי למשרד תיווך
מלבד האמור לעיל, יועץ עסקי למשרד תיווך עשוי להתמקד בנושאים רבים נוספים. כך למשל, נושא הפרסום הינו לחם חוקם של משרדי תיווך נדל"ן, ובוודאי אם מדובר במשרד עצמאי שפועל מחוץ לזכיינות. על כן, היועץ העסקי יבחן לעומק את האופן שבו מנצל המשרד את הכלים העומדים לרשותו כיום, החל בעיתונות המקומית, דרך אתר האינטרנט, הרשתות החברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם, שיתופי פעולה עם פורטלים גדולים, שימוש בגוגל ממומן, ועוד. בהתאם לבחינת והגדרת קהלי היעד של המשרד ונכסיו, אזורי הפעילות, מה שעושים המתחרים, סוגיית תקציב הפרסום, ומה שעובד טוב יותר ופחות כיום, יצביע היועץ על אפיקים יותר אפקטיביים ונכונים למשרד התיווך מבחינה פרסומית וכמובן דרכים ואמצעים ייחודיים להגדיל את הנכסים בבלעדיות. בנוסף, ביכולתו להפנות את בעלי המשרד אל אנשי מקצוע מתחומי המדיה הדיגיטלית, שהינם רציניים ומקצועיים ובעלי יכולות מוכחות.
מעבר לכך, הייעוץ העסקי עשוי להתמקד בהיבטים שונים של ההתנהלות השוטפת. לדוגמא, היועץ העסקי יבחן את הגדרות התפקידים במשרד ואת חלוקת האחריות, את סוגיית ניהול הזמן של הבעלים והסוכנים, את נושא התמריצים שהינו מרכזי בתחום פעילות זה, וכן כישורים נוספים הקשורים לניהול כמו מתן דוגמא אישית והובלה, מעורבות המנהלים בהיבטי הפעילות השונים, תקשורת אפקטיבית, ועוד.
לסיכום
משרד תיווך מתמודד עם אתגרים במהלך הפעילות העסקית והמטרה של ייעוץ עסקי היא למפות אתגרים, ללמוד את העשייה העסקית ולהגדיר מטרות ויעדים עבור תוכנית עסקית. יועץ עסקי מיומן משפיע בצורה ישירה על הרווחיות של העסק ועל ניהול העסק בצורה יעילה. זוהי השקעה חשובה ומשתלמת בעסק, בכל שלב בפעילותו.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.