כל בעל נגריה יודע שבשוק תמיד קיים ביקוש לפריטי ריהוט, למטבחים ולמרכיבים שונים של עץ בענף הבנייה. יחד עם זאת, בשוק זה קיימת תחרות לא פשוטה, עסקים חדשים שמחפשים נישות חדשות ונכנסים אליהן, רשתות ענק בעלות מוניטין רב שמציעות רהיטים זולים המגיעים מהמזרח, וכמו כן האופנות בענף העץ ויצור הרהיטים משתנות, והמיכון הולך ומתקדם.
על כן, מדובר בתחום שיש בו אי ודאות ותנודתיות וצריך להיות עם היד על הדופק באשר לאפשרויות הנפתחות ונסגרות, האופנות והמגמות, המתחרים הישנים והחדשים, וצריך לקבל בשוטף החלטות לגבי תמחור, רכישות והשקעות, לגבי המלאי וכוח האדם, לגבי הקהלים שאליהם פונים ועוד, וכל זאת בראייה קדימה ותוך התחשבות מרבית בשיקולי עלות-תועלת ובמצב הכלכלי של הנגרייה בכלל.
האם בנגריה עובדים חכם?
ייתכן שבתור בעל נגריה יש לך בקיאות מצוינת ברמה הטכנית ואפילו במגמות, הצרכים והדרישות המשתנות בענף, אולם לא לכולם יש כישורים מצוינים גם בתחום הפיננסי או ראייה אסטרטגית נכונה. זוהי אחת הסיבות המרכזיות לכך שנגריות מתנהלות מבלי לבצע ניהול כלכלי הדוק ומקצועי, ללא הגדרה מדויקת של תחומי הפעילות והקהלים הספציפיים, וללא צעדים נוספים המקנים לעסק בסיס פעילות יציב ואיתן. ואפילו אם הוכן הבסיס הזה כראוי, בנגריות רבות ישנה תחושה של אי מיצוי הפוטנציאל ומאבק מתמיד על לקוחות חדשים ושימור הקיימים.
בתוך כך, עקב עומס המשימות ברמה המקצועית והניהולית כאחת, בעלי נגריות מתקשים לבצע עצירה הנחוצה לצורך קבלת תמונה רחבה ותכנון של המהלכים העתידיים. כך למשל, האם נכון להעלות או להוריד מחירים על מוצרים ופריטים מסוימים, האם נכון לבצע שינוי במיתוג לעבר נגריית בוטיק, האם לרכוש מכונת CNC או מכונות ממוחשבות אחרות לעסק, האם לקנות מכונות גרמניות /איטלקיות/סיניות ומהיכן להשיג את המימון הדרוש, האם לצאת בקמפיין במדיה הדיגיטלית וכיצד לבנות אותו, האם כדאי להכניס סוגי עצים זולים יותר גם אם הם באים על חשבון האיכות והמיתוג? על השאלות האלו ועוד רבות נוספות עוזר לענות ייעוץ עסקי לנגריה.
מה באמת קורה בנגריה?
לעיתים קרובות לבעלי נגריות אין תמונה מהימנה ובהירה אודות המצב הכלכלי בעסק, בין אם עקב הסתמכות יתרה על רואה החשבון אשר הוא כמובן אינו יועץ עסקי, היעדר זמן לניהול כלכלי הולם, עקב קשר רגשי שאינו אובייקטיבי לעסק, או בגלל הבנה כלכלית שאינה מספקת. ייעוץ עסקי לנגריה מספק את התמונה השלמה והאובייקטיבית הזאת, לאור סקירת כלל היבטי הנגריה כגון בחינת התוכנית העסקית שלה, הדוחות הכלכליים, תחום המכירות והשיווק, תמחור הפריטים והמוצרים, התקשרויות עסקיות, מוניטין, מצב המלאי וכדומה. היועץ העסקי לומד את המתרחש בנגריה ומביא המלצות ותובנות להתייעלות ושיפור ולהגדלת הרווחיות, בין אם מדובר ביצירת שיתופי פעולה עסקיים, ברמת ההתנהלות השוטפת ושיפור יכולות הניהול, צמצום או הגדלת כוח האדם, מיקוד אפיקי השיווק וכן הלאה.
איך נראה תהליך הייעוץ העסקי לנגריה?
ייעוץ עסקי לנגריה מבוסס על תהליך מסודר שנחלק למספר שלבים. הוא מתחיל כאמור בלמידת העסק על כלל היבטיו ובדגש על הפן הפיננסי. לדוגמא, היועץ עשוי להתייחס לבעיות של רווחיות בנגריה ומקורן, למצב תזרים המזומנים, לתמחור, למוצרים רווחיים יותר ופחות, לשולי הרווח הגולמי, התפעולי והנקי, לתמחור וכדומה. לאור נתונים אלו ועוד רבים נוספים ממשיכים היועץ ובעל הנגריה לבניית תוכנית עסקית.
למעשה, התוכנית העסקית היא ליבו של ייעוץ עסקי לנגריה. כאן נאספים הנתונים והבעיות שהתגלו בבדיקה המוקדמת, מתארים פתרונות הולמים ודרכי יישום שלהם, ומגדירים באופן ברור את המטרות והיעדים. התוכנית העסקית עשויה להתייחס למשל לצמצום או הגדלת פעילות, תמחור מקצועי ונכון של מוצרים, התמקדות בתחומים ייחודיים בהם הנגריה מתמחה, מקורות מימון, בתחום השיווקי וכן הלאה. התוכנית מהווה עבור בעל הנגריה מפה ומצפן שלפיהם יוכל להתנהל לאורך השנה – שנתיים הקרובות, בעודו יודע היכן הוא עומד, לאן הוא מכוון וכיצד להגיע לשם. בשורה התחתונה, מטרת התוכנית היא להביא להגדלת הרווחיות ואף להגדלת המחזור, והיועץ העסקי גם מספק כלי מקצועיים שיעזרו להיות עם היד על הדופק באשר למצב הפיננסי ושמירתו ברמה תקינה ורצויה.
מלבד התוכנית העסקית והפן הפיננסי, ייעוץ עסקי לנגריה יכול לעסוק כאמור בקשת רחבה של נושאים נוספים, חלק מרכזיים יותר מאחרים. דוגמא לנושא מרכזי הינו הפן השיווקי שכה חשוב על מנת לפנות ללקוחות וקהלים חדשים ולשמר את הלקוחות הקבועים. במהלך ייעוץ עסקי בוחנים כיצד ניתן לבדל את הנגריה ממתחרים, וכיצד להביא ליצירת המוניטין הרצוי. למשל, האם עדיף לקדם את העסק כמייצר רהיטי יוקרה או דווקא את המחירים העממיים, האם עושים שימוש נכון באתר האינטרנט של הנגריה וברשתות החברתיות, בעוד היועץ העסקי ממליץ על אפיקים אלו ונוספים (כגון שיתופי פעולה עסקיים), עוזר להתגבר על מכשולים, ומפנה את בעל הנגריה אל בעלי מקצוע מיומנים ולגורמים רלוונטיים.
עוד תחום מרכזי הוא כישורי הניהול של הבעלים. לאור סקירת ההתנהלות השוטפת בנגריה, יספק היועץ העסקי במידת הצורך כלים ניהוליים חיוניים. לדוגמא, ההמלצות והכלים עשויים להיות בתחום ניהול הזמן של המנהל, העלאת המוטיבציה בקרב בעלי המלאה, האצלת סמכויות, תקשורת אפקטיבית וכדומה.
לסיכום
כדי להצליח בעסק של נגריה לא מספיק להיות נגר טוב, צריך לחשוב אסטרטגית, לבנות תכנית עסקית שמצמיחה את העסק, ולעבוד בעסק יעיל. ייעוץ עסקי לנגריה מוביל את העסק להצלחה ולרווחיות ויעזור לך לעבוד בעסק ולהנות מהתוצאות העסקיות שלך.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.