רופאים ומנהלי מרפאות שיניים יודעים היטב שהתחרות בתחום איננה פשוטה, גם מול קליניקות אחרות וגם מול קופות החולים. אל התחום המתחדש הזה גם נכנסים מדי שנה שיפורים וחידושים טכנולוגיים שמאפשרים למרפאות להציע טיפולים יותר מדויקים, מהירים, יעילים ועם תוצאות אסתטיות ופונקציונאליות משופרות. את כל אלו יש לדעת כיצד לשלב בתכנית העסקית למרפאת שיניים, לתמחר ולשווק באופן המוביל לשגשוג כלכלי, תוך שמירה על קו נכון ברמה האסטרטגית, הפיננסית והעסקית. אחד המרכיבים החשובים ביותר לעמידה ביעדים היא תוכנית עסקית למרפאת שיניים.
למה חשוב שתהיה תוכנית עסקית למרפאת שיניים?
לפני שנצלול אל מרכיבים של תוכנית עסקית למרפאת שיניים יש להבין את העיקרון והמהות. למעשה תוכנית עסקית הינה תחזית מפורטת של כלל ההוצאות וההכנסות במרפאה באופן חודשי למשך השנה או השנתיים הבאות.
זהו בסיס חיוני לפעילות עסקית בכל מרפאה ובכל תחומי הפעילות, המהווה תוכנית עבודה הכרחית שעימה ניתן לדעת את התקציב, את צפי ההכנסות ואת ההוצאות בכל הסעיפים. התוכנית העסקית מלווה את המרפאה לתקופה ממושכת ומאפשרת לה לשמור על מסלול נכון ויציב גם מול שינויים בענף ובשוק בכלל.
למה כדאי לבנות תכנית עסקית למרפאת שיניים חדשה?
למי ששוקל להקים מרפאה חדשה התוכנית העסקית מעניקה אומדן של היתכנות כלכלית ובהמשך מלווה את העסק להתנהלות ברורה ומאורגנת. ניתן להמשיל את התוכנית העסקית למפה או למצפן שבאמצעותם יודע מנהל המרפאה בדיוק היכן עומד, לאן הוא מכוון ואיך הוא מגיע אל היעדים המבוקשים.
בתור רופאי שיניים אתם בוודאי מודעים לחשיבות של תוכנית טיפולית מדויקת הלוקחת אתכם ואת המטופל שלב אחר שלב אל התוצאות הרצויות.
היתרונות לכתיבת תכנית עסקית
בדיוק כמו בתחום שלכם, גם בעולם העסקי אין זה נכון להתנהל בדרך של הנחת טלאים או כיבוי שריפות, אלא יש ליצור תוכנית עסקית המאפשרת להציב באופן נכון יעדים, לשמור על סדר פיננסי, לקבל החלטות נכונות ובאופן כללי לשאוף למיצוי הפוטנציאל העסקי והפיננסי תוך ניצול הזדמנויות וביצוע מהלכים המקנים יתרון.
התוכנית העסקית תתייחס לכלל המרכיבים לרבות השירותים המוצעים, המוצרים הנמכרים, קהלי היעד, תחום הפרסום והשיווק, תוכניות לצמיחה, היסודות הכלכליים ועוד.
בתוך כך התוכנית תביא צעדים ריאליים וישימים המבוססים על נתונים מדויקים, כפי שעלו בבדיקה מעמיקה שמבצע היועץ העסקי. מטרתה של התוכנית היא להביא למקסום של הנכסים, לניצול של הזדמנויות, לתיקון בעיות ולשיפור ליקויים שקיימים ברמה העסקית. כל זאת תוך התוויית הקו האסטרטגי שילווה מכאן והלאה את מרפאת השיניים, ויוביל לשיפור של הרווחיות ואף להגדלה של המחזור.
מה מכילה תוכנית עסקית למרפאת שיניים?
תוכנית עסקית למרפאת שיניים עשויה לעסוק במגוון רחב מאוד של נושאים, והיא תשתנה בהתאם לנסיבות הכתיבה. כך למשל, ישנה תוכנית עסקית עבור רופא המעוניין לפתוח מרפאת שיניים חדשה או ליזמים בעולם הרפואה והבריאות המעוניינים להקים מכון חדש, אשר מתחילה בבדיקת היתכנות כלכלית וממנה יוצאים לתוכנית עסקית המתווה את הדרך המעשית להקמת והרצת המרפאה.
זאת לעומת תוכנית עסקית למרפאה קיימת אשר מטרתה לתת מענה לסוגיות ובעיות שהתגלו בבדיקה המוקדמת, להגדיל רווחיות ולהתוות צעדים להשגת יעדים. כמו כן קיימות תוכניות עסקיות המיועדות לקרנות ולבנקים לצורך קבלת הלוואות, לשותפים פוטנציאליים ומשקיעים, ועוד תוכניות עסקיות המשתנות במאפייניהן.
מימון ותמחור
אז אילו נושאים יכולים להופיע בתוכנית עסקית למרפאת שיניים? לדוגמא, התוכנית יכולה לעסוק בסוגיה של מעבר השתלמויות והתמחויות בתחום הלייזר הדנטלי ולמשמעות של רכישת מכשירים. במקרה כזה התוכנית תגדיר כיצד יושג המימון, איך יתומחרו טיפולי חניכיים בלייזר וכן הלאה.
עוד תעסוק התוכנית העסקית תעסוק בתמחור המוצרים והשירותים, כלומר במנגנון הפקת הרווחים המרכזי של המרפאה. התמחור ייקח בחשבון את המחירים ושולי הרווח המקובלים בענף, את הייחוד של המרפאה על החוויה שהיא מציעה, מגוון שירותים שלה, המוניטין והמיתוג, שאיפות הרווח של הרופא והבעלים, עלויות התפעול השוטפות וכן הלאה.
בניית סל שירותים ומוצרים
עוד בתחום המוצרים והשירותים יכולה התוכנית לעסוק בכל הנושא של אסתטיקת הפנים: האם כדאי לשלב אותה בין שירותי המרפאה, מה המשמעות מבחינת הכשרות בהזרקות חומצה היאלורונית ובוטוקס, האם כדאי ומשתלם לפנות לכיוון הזה, באילו אופנים הוא ישתלם למרפאה, מה המשמעות מבחינת קהל היעד, האם נכון יותר או שהרופא ייקח את הקורסים הרלוונטיים או שכדאי להכניס רופא נוסף או שותף.
בנוסף לכך התוכנית העסקית יכולה להתמקד בתחומי השיווק והפרסום ולהגדיר את המיקוד החל באתר האינטרנט ועד לרשתות החברתיות, שיתופי פעולה עסקיים וכיוצא בזאת.
מעבר לכך התוכנית העסקית יכולה להתייחס לשורה ארוכה של נושאים נוספים. למשל היא יכולה להתייחס להתקשרויות עם מעבדות ועם ספקים, למשא ומתן מחודש והגעה לעלויות נוחות יותר, ביצוע שינויים בשירותים שאינם מספיק רווחיים, אפשרויות להגדלת המחזור, גיוס של שיננית, מזכירה ורופאים חדשים, ובכלל לכל הקשור לפיתוח האסטרטגי והעסקי של המרפאה.
תכנית עסקית למרפאת שיניים חדשה
לעומת זאת, אם מדובר בהקמה של מרפאת שיניים חדשה, הרי שהתוכנית העסקית תתייחס להיבטים כמו בחירת מיקום אופטימלי בהתאם לקהלי היעד, מאפייני המרפאה ושירותיה, התחרות בסביבה, עלויות הארנונה ושכירות.
זאת בנוסף לעלויות ההשקעה הראשונית כמו עיצוב ושיפוץ של המבנה, רכישה של מלאי ראשוני וציוד, עלויות תפעול בתקופת ההרצה וכן הלאה. התוכנית העסקית גם תתייחס להכנסות המוערכות בתקופת הפעילות הראשונה, צפי הגעה לנקודת איזון, מקורות מימון אפשריים ועוד.
למה לעשות זאת עם יועץ עסקי?
לרופאי שיניים יש ידע רב ומיומנות גבוהה בתחומם, אך בדרך כלל הם אינם בעלי ניסיון רב בכתיבת תוכניות עסקיות, אין להם השכלה כלכלית מתאימה ולא פעם גם אין להם את הזמן והפנאי לבצע בדיקות עומק ואת כתיבת התוכנית באופן רציני ויסודי.
כאן נכנס לתמונה יועץ עסקי הבונה את התוכנית בשלמותה, כאשר בתחילה הוא מבצע בדיקה מעמיקה של כלל מרכיבי המרפאה. על פי הנתונים שעולים בבדיקה כבר יכול היועץ העסקי לתת תובנות והמלצות לשיפור ביחד עם פרספקטיבה חדשה ואובייקטיבית על הפן העסקי של התנהלות המרפאה.
כעת התובנות הללו עוברות אל התוכנית העסקית בהתבסס על הכרות מעמיקה של היועץ העסקי מה שקורה במרפאה ועל נתונים מדויקים.
יש לציין כי לעיתים נדרשים שינויים בהתנהלות המרפאה לאור הבעיות שהתגלו והיעדים שהוגדרו בתוכנית העסקית. למוכנות ליציאה מאזור הנוחות תורם האמון שנבנה עם היועץ העסקי לאורך הדרך.
לסיכום
היועץ העסקי יכול להמשיך וללוות את המרפאה לאורך תקופה ולעמוד לרשות בעליה ביישום הצעדים. הוא עומד לרשות בעלי המרפאה תוך מעקב וניטור של התוצאות בפועל אל מול צפי של התוכנית, ובמידת הצורך ממליץ ועוזר ליישם שינויים מתבקשים. כמו כן הוא עוזר להתגבר על אתגרים וחסמים ברמה האישית והמקצועית, ובעלי המרפאה יודעים שבמידת הצורך יש להם עם מי להתייעץ.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.