כיצד המצב הביטחוני ישפיע בטווח הקצר והארוך על העסק שלך? מה הקשר לנכונות הבנקים לתת לך הלוואות? מה לעשות וכיצד להתכונן לעתיד? כל התשובות בהמשך.
המצב הביטחוני הקשה שמתחולל במדינה בימים האחרונים נראה רק רק כתחילתו של גל טרור שעתיד להימשך שבועות וחודשים רבים. מערכת הביטחון פרסמה תחזית כי המצב עתיד להימשך עוד מספר שבועות וכנראה עוד חודשים רבים. המצב משפיע באופן ישיר וברור על עסקים בכלל ועל עסקים קטנים ובינוניים בפרט, אשר רגישותם ופגיעותם לאי יציבות רבה מאוד. ההשפעה הישירה של המצב הביטחוני ניכרת בעיקר בירידה משמעותית במחזורי המכירות ופגיעה אנושה ברווחיות. עסקים רבים מעידים על ירידה של 50% במכירות ובפעילות העסקית וזאת בעיקר בגלל ירידה במצב רוח, והימנעות מיציאה מהבית.
מה אם כן על בעל עסק לעשות? במידה והמחזור יורד, ואין לו רזרבות כספיות? הרי יש לשלם שכ"ד, הלוואות לבנק, משכורות, מע"מ ועוד ועוד רשימה לא נגמרת של הוצאות שלא עוצרות ולא מתחשבות במצב הביטחוני.
לעצור הוצאות לא נחוצות
העצה הראשונה שלי לבעלי עסקים היא לעצור את כל ההוצאות הלא נחוצות לא לשפץ, לא לשדרג, לצמצם משמרות ושעות, לצמצם גם בהוצאות הפרטיות, ולקחת משכורות מינימליות ככל האפשר.
להגדיל את כרית הבטחון הכלכלית
העצה השנייה היא לבנות תזרים מזומנים פסימי לפחות לחצי שנה קדימה ולראות מה גודל הגרעון. אבל תזרים אמיתי, בלי הנחות! יש לקחת בחשבון שהמצב הביטחוני יימשך ואולי אפילו יהיה יותר גרוע. אחרי שבעל העסק יראה בדיוק מה הגרעון, מה החור בתזרים לחצי שנה הבאה, יש לעבור לשלב הבא
כעת , על בעל העסק לגשת לבנק שלו, רצוי למנהל הסניף (שתמיד טוב להיות אתו בקשר) ולהציג לו את הנתונים, להציג לו דו"ח תזרים מזומנים ולהסביר שלאור המצב הביטחוני הוא צופה גרעון של עשרות או מאות אלפי ₪ ולהציג בקשה להגדיל את מסגרת האשראי או לקבל הלוואה עסקית עם גרייס לתקופה של כמה חודשים. רצוי הלוואה עם יכולת פרעון מוקדם במידה והמצב יסתדר והוא ירצה לסלק את ההלוואה
להקדים תרופה למכה
העצה השלישית שלי היא לא לחכות לרגע האחרון , ולתת לירידה במחזור להביא לחריגה ממסגרת האשראי, כי אז יהיה יותר קשה לקבל את תמיכתו של מנהל הבנק. הרבה יותר מקצועי ומכובד זה להגיע בשלב מוקדם , כשהחשבון תקין .
יש לקחת בחשבון כי גם הבנקים צופים את המצב הביטחוני, ומודעים להערכות מערכת הביטחון להתמשכות המצב. להערכתי הבנקים יהיו נוקשים יותר במתן אשראי וזאת על מנת לצמצם סיכונים ולא להיחשף לעסקים שלא יחזירו את חובם.
לסיכום אומר כך, על בעל העסק להיות מודע לסכנות שהמצב הביטחוני צופן , ולכן יש לפעול בנחישות וללא הדחקות , להתכונן לחודשים לא טובים מבחינה עסקית, לצמצם הוצאות ולגייס מהר ככל האפשר כסף מסניף הבנק שלו , על מנת להכין את העסק לימים קשים שעוד יבואו.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה