שוק עסקי המזון בישראל הוא מהמבוקשים ביותר אך גם מהמורכבים והקשים באותו הזמן. התחרות עזה, העונות והמגמות משתנות, והנתונים מראים שחלק בלתי מבוטל מהברים ועסקי המזון האחרים אינם שורדים את חמשת השנים הראשונות. על מנת לתפעל בר מצליח לאורך זמן ולנצח את הסטטיסטיקה, חשוב לקבל ייעוץ עסקי מטעם יועץ עסקי מיומן ובעל ניסיון רב והבנה מעמיקה בענף המזון הישראלי.
מה החשיבות של ייעוץ עסקי לבר?
אם כבר יש לכם בר פעיל אתם בוודאי מודעים לאתגרים, ואם אתם עדיין בשלב הרעיון – אין ספק שמדובר בחלום יפה וגם פופולארי מאוד בארצנו. מה יכול להיות טוב יותר מלעמוד גאים מאחורי הבר הטרנדי שלכם ולראות את הלקוחות זורמים דלת הכניסה? אבל התמונה אינה תמיד כה ורודה ובשביל להצליח לאורך זמן צריך להיות מודעים לעלויות ההקמה, ההרצה והתפעול של ברים, לדעת איך ממקסמים רווחיות בתקופות הטובות ולשמור על תזרים המזומנים לתקופות פחות טובות, וכיצד בונים מערך הממזער סיכונים והפסדים לאורך זמן.
בין אם כבר הגשמתם את החלום או שאתם מתלבטים היכן ובאיזה קונספט לפתוח את הבר, יועץ עסקי מיומן יכול לעזור לך לתרגם את החלום למציאות, לעלויות, להשגת המימון עבור באופן המשתלם ביותר כמו הלוואה בערבות מדינה, ולהבין בתוך איזה תקופה תתחילו לראות מהבר רווחים. יש לקחת בחשבון כי למרות התדמית הנוצצת, תחום הברים אינו מצטיין ברווחיות גבוהה, ולכן על מנת להקים בר והצליח יש לפעול באופן מושכל, ריאלי וחכם. יועץ עסקי בעל השכלה כלכלית נרחבת, ניסיון כמנהל בשטח וייעוץ לעסקי מזון, יכול לסייע לכם בבניית תוכנית עסקית המתייחסת לכל העלויות והאתגרים העשויים להופיע בדרך, ועוזרת לייצר מרווח ביטחון כלכלי שניתן לעמוד בו.
בדיקת עסק הבר
ייעוץ עסקי לבר הוא תהליך מאורגן וסדור הבנוי מכמה שלבים. בהנחה שמדובר בבר קיים ופעיל אנו מתחילים בבדיקה מעמיקה של העסק על היבטיו השונים. כך למשל, אנו בוחנים את תחום השיווק והמכירות, רמת הרווחיות של המוצרים השונים של הבר, פוד קוסט, עלויות עובדים, התקשרויות עם ספקים, מצבת כוח האדם, ההתנהלות הכללית בעסק, תזרים המזומנים ודוחות כלכליים, וכיוצא בזאת. הבדיקה שלנו מעניקה תחילה תמונה מקצועית, נכונה ואובייקטיבית של מצב הבר, כך שאתם כבעליו יודעים בדיוק איך הדברים נראים והיכן אתם עומדים.
בתוך כך, חלק משמעותי בבדיקה יעסוק במצב הפיננסי של הבר, כאשר לא פעם בעסקי המזון אנו מוצאים בתחום זה אי הבנה וחוסר סדר המובילים לרווחיות נמוכה ואף להפסדים. כך לדוגמא, אנו בוחנים אם יש לבר מוצרים יותר רווחיים מאחרים, מדוע חלק מהמוצרים פחות רווחיים והאם מדובר בהכרח המציאות, האם יש שוליים סבירים של רווח נקי, תפעולי וגולמי, האם יש הלוואות ומה טיבן, האם אתם מנהלים בצורה נכונה את תזרים המזומנים, וכיוצא בזאת. אם יש צורך, אנו גם מוציאים דוחות כלכליים משלנו אשר משקפים את מצב העסק באופן שתוכלו להבינו בוודאות, מציגים את הנתונים בצורה ברורה, מתייחסים למה שקורה בזמן אמת ולהיבטים שבאמת משמעותיים להתנהלות השוטפת. דוחות אלו יסייעו לכם כעת ובעתיד להתנהל בצורה נכונה ומדויקת מבחינה פיננסית.
תוכנית עסקית לבר
לאחר שאספנו את הנתונים, ייעוץ עסקי לבר עובר אל בניית תוכנית עסקית, אשר מהווה את הבסיס והיסוד להתנהלות נכונה בטווח הקרוב והרחוק. לאור הנתונים שנאספו ולאור בעיות ונקודות החולשה שזיהינו, אנו יכולים להציע הצעות ותובנות המעניקות פתרונות הולמים, ואת הדרכים ליישם הדרגתי ונכון של אותם פתרונות. התובנות והדרכים הללו מועברות אל תוכנית עסקית העשויה להתמקד בקשת רחבה של נושאים. כך לדוגמא, התוכנית העסקית עשויה להתמקד בהורדה או העלאה של מחירים במוצרים מסוימים של הבר, בהגדלה או הקטנה של מצבת כוח האדם, בשינויים שיש לבצע בתפריט, בפנייה אל ספקים חדשים ואף אל קהלים חדשים, שיפורים בהתנהלות השוטפת, בחירה באפיקי שיווק נכונים יותר לבר, וכדומה. תוכנית עסקית היא סוג של מפה ומצפן המראים לכם היכן אתם עומדים, לאן רוצים להגיע ומהן הדרכים שיש לקחת על מנת להגיע לשם. בנייתה של התוכנית העסקית מבוצעת על ידי היועץ העסקי בשיתוף פעולה מלא אתכם.
מכירות ושיווק בבר
תחום השיווק, המיתוג והמכירות חשוב במיוחד בעסקי המזון ובברים בפרט כך שיש להתייחס אליו במלוא הרצינות. ייעוץ עסקי לברים עוסק בתחום הזה ובוחן איך ניתן לבדל את הבר מול מתחרים, אילו ערוצים של שיווק ופרסום הם האפקטיביים ביותר, איזו אסטרטגיה שיווקית יכולה להתאים לבר, מהם תהליכי ויעדי המכירה, וכדומה. אנו מסבירים, מייעצים ונותנים כלים, וגם מלווים את חידוד ושיפור התהליכים בין אם מדובר בשיפור מוניטין שעובר מפה לאוזן, במדיה הדיגיטלית של האינטרנט והרשתות החברתיות, וכן הלאה. במידת הצורך היועץ העסקי גם מפנה את בעלי הבר אל אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב והצלחות מוכחות בתחומי המדיה הדיגיטלית ואחרים, על מנת שיסייעו להם בבניית פלטפורמה אפקטיבית שמביאה לקוחות.
ניהול הבר
היבט משמעותי נוסף בהתנהלות ברים הוא כידוע התחום הניהולי, וכל מי שמנהל בר יודע כי מדובר באתגר מורכב על בסיס יומיומי. מדובר במערך היררכי שמתחיל בהנהלה, ממשיך אל הטבח ועובדי המטבח ועד לברמן והמלצרים, ויש בו לא מעט השפעות הדדיות. בנקודות החיכוך הרבות נוצרות לא פעם אי הבנות עקב תקשורת לקויה, לחצים או עניינים אישיים בין העובדים, מה שפוגם בהתנהלות הכללית, באווירה במקום ובשירות המסופק. את המצבים האלו צריך ואפשר לשפר בעזרת ארגז כלי ניהול עשיר שהיועץ העסקי מביא עימו. הכלים מתייחסים בין היתר להנעת העובדים, ניהול הזמן של המנהל, מתן תמריצים, אסרטיביות, האצלת סמכויות, אינטליגנציה רגשית, הובלה ומנהיגות וכדומה.
לסיכום
לקחת ייעוץ עסקי לבר שלכם, חשוב בכל שלב של העסק. בין אם העסק בשלב הראשוני ובין אם יש לו וותק, הייעוץ העסקי יוכל להקפיץ אתכם כמה צעדים קדימה. במקום ללמוד דרך התנסות וטעויות ולשלם מחירים כבדים, אפשר להגיע ליועץ עסקי מיומן שינחה אתכם בכל הדרך ויתן לכם מהניסיון שלו.
לקביעת פגישת ייעוץ עסקי לבר ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו עכשיו בהודעה, טלפון או ווטסאפ