תחום ניהול ואחזקת הבתים המשותפים ובנייני המשרדים מחייב את החברה להתנהלות מסודרת, מדויקת ואיכותית אם ברצונה לבסס מוניטין וקהל לקוחות מרוצה. מצד שני, עליה גם למצוא את האיזון בין מתן השירות המיטבי ובין הרווחיות, הכרוכה בהתנהלות פיננסית נכונה. בתוך כך, מנהלי החברה נדרשים לתכנן ולבנות את דרכם בקרב המגזרים השונים עם מתן מענה לצרכים הרבים של הלקוחות, לבדל את עצמם מול מתחרים וליישם בהתמדה את הצעדים שיובילו את החברה לשגשוג, הצלחה וצמיחה.
למה חברות אחזקה וניהול צריכות ייעוץ עסקי?
אין ספק כי מדובר במשימות מורכבות ואליהן מצטרפים האתגרים היומיומיים הרבים, הקשורים למשל להתנהלות מול עובדי החברה וקבלני משנה, טיפול בתלונות של בעלי דירות ומשרדים, דין ודברים מול אנשים המאחרים בתשלום מיסי וועד, דאגה לטיב חומרי הניקיון ועבודות האחזקה המתבצעות, סוגיות הקשורות לביטוחים ואישורי, שיווק ובניית המוניטין, וכדומה. לכן, דווקא בחברות כאלו האמונות בין היתר על סקירת חשבונותיהם של בניינים משותפים ומשרדיים, אין מספיק סדר בכל הקשור לפן הפיננסי והרווחיות אינה טובה כפי שהיא יכולה להיות. הדבר נובע מהעומס הרב המוטל על כתפי ההנהלה וכן מהיעדר תוכנית עסקית ברורה וסדורה, או אי הבנה של מצבה הכלכלי של החברה לאשורו.
יתרה מכך, בכל עת צריכים המנהלים לקבל החלטות המשפיעות על מצבה הכלכלי של החברה כיום ובעתיד. כך למשל, יש לקבל החלטות לגבי תמחור חבילות השירות על מרכיביהן השונים (גינון, שמירה, ניקיון, הדברות וכדומה), החלטות הנוגעות להגדלת או צמצום מצבת כוח האדם, פנייה אל מגזרי חדשים כמו מגדלי יוקרה על כל המשתמע מכך, קבלת שירותים במיקור חוץ או מתן הכשרות לעובדים מן המניין, שינויים במיתוג, הכנסה של משקיע או שותף, וכדומה.
מה המטרה של הייעוץ העסקי לחברות ניהול ואחזקה?
שאלות אלו עוד רבות נוספות מחייבות הכרעות והחלטות, אשר יש להן מרכיב פיננסי משמעותי, כאשר המטרה היא להגדיל את הרווחיות בסופו של דבר. הבעיה היא, שלמרות הרצון הטוב של אנשי הכספים בחברה או של רואה החשבון שלה, הם אינם מסוגלים לספק תמונה מהימנה, רחבה ומדויקת של המצב הפיננסי, אינם מצליחים לאתר את נקודות החולשה ואת המקורות לפגיעה ברווחיות, ובוודאי אינן מייצרים תוכנית ברורה וסדורה שעימה תנווט החברה את דרכה בעולם התחרותי של ניהול המבנים. כל זאת בתקופה בה הדרישות מחברות ניהול רק הולכות וגדלות, עם העלייה באיכות החיים ובמודעות הציבורית, מה שמחייב לשפר באופן מתמיד את השירות ולהתחרות מול שחקנים אחרים שנכנסים לאזורי הפעילות.
המטרה של ייעוץ עסקי לחברת ניהול היא לתת מענה לכלל הסוגיות האלו, באמצעות יועץ עסקי בעל היכרות מצוינת עם התחום, בעל השכלה כלכלית אקדמית נרחבת וניסיון רב גם בניהול עסקים בשטח. היועץ העסקי מבצע עם החברה תהליך מסודר ומאורגן אשר בשורה התחתונה מיועד להגדיל את הרווחיות ואף את המחזור של החברה.
איך נראה הייעוץ העסקי לחברות ניהול?
כאמור, ייעוץ עסקי לחברת ניהול ואחזקה מבוסס על תהליך מסודר, המביא אותה בהדרגה ובביטחון לעבר היעדים. בתחילה מבצע היועץ העסקי סקירת עומק של החברה הנוגעת לכלל היבטי הפעילות שלה, וקיים בה דגש לא מבוטל על הפן הכלכלי. כך למשל, היועץ בוחן את הדוחות הכלכליים השונים, את החבילות השונות והתמחור שלהן, את הלקוחות והשירותים הרווחיים יותר ופחות, נקודות תורפה ברווחיות והמקורות שלהן. כמו כן, אם יש צורך הוא גם מוציא תחת ידיו דוחות כלכליים חדשים, השונים מאלו של רואה החשבון של החברה בהתייחסות אל מה שקורה בזמן אמת, בהיותם ברורים ומובנים באמת, ובהתייחסות על הסעיפים והמרכיבים שהינם חיוניים להתנהלות השוטפת. בתוך כך, מנהלי החברה מקבלים תמונה רחבה, מהימנה ומקצועית הסוקרת את המצב הפיננסי לאשורו, על הנכסים, ההזדמנויות, נקודות התורפה והבעיות, ומקבלים הבנה מצוינת וברורה עם הסברים מפורטים של היועץ העסקי.
בניית תכנית עסקית לחברת ניהול ואחזקה
השלב הבא של ייעוץ עסקי לחברת ניהול ואחזקה הוא בנייה של תוכנית עסקית. היועץ העסקי לוקח את התמונה שהתקבלה בשלב הבדיקה המקדימה ואת הנתונים שעלו ממנה, ומתמקד בבעיות שהופיעו, בפתרונות שלהן ובאופן שבו ניתן ליישם את הפתרונות באופן ריאל, מקצועי ונכון. מדובר בתוכנית סדורה ומפורטת העשויה להתייחס לקשת רחבה של היבטים וצעדים, אשר יוביל לצמיחה והתרחבות, להגדלה של הרווחיות הקיימת, או למעבר מפעילות בהפסד לפעילות ברווח. בין היתר, התוכנית עשויה לעסוק במשא ומתן מחודש עם קבלני משנה המעניקים שירותים מקצועיים, בתמחור מחודש של שירותים וחבילות, בהתמקדות במגזר עסקי או פרטי חדש, בשינויים בהיקפי המשרות ובכלל בכוח האדם בחברה, ועוד.
התוכנית העסקית יורדת עד לפרטים הקטנים ביותר ומורה באופן ברור ומובן מה יש לעשות, צעד אחר צעד, על מנת להשיג את היעדים שהוגדרו בו. היא יכולה להתחלק לרמה של שבועות ואף ימים, ומבוססת על ההיכרות המצוינת של היועץ העסקי עם החברה, אשר במידת הצורך מסייע גם בהתגברות על מכשולים וחסמים ביישומה. כלומר, היועץ ממשיך ללוות את יישום התוכנית לאורך תקופה, עוזר לצאת מאזורי נוחות ולהתגבר על קשיים, עוזר בהתלבטויות ובקבלת החלטות, ובוחן את ביצועי החברה בפועל ביחס לצפי של התוכנית העסקית. במידה שמתגלות אי התאמות בין הביצועים בפועל לבין הצפי, היועץ העסקי עוזר למנהלי החברה להבין את מקורם, ובמידת הצורך ממליץ ומלווה בביצועים שינויים נדרשים.
כישורי ניהול
מלבד זאת, ייעוץ עסקי לחברת ניהול עשוי לעסוק בהיבטים רבים נוספים. כך למשל, ייתכן שהיועץ יבחין שקיים צורך בשיפור כישורי הניהול של גורמים מסוימים בחברה, על מנת לשפר את ההתנהלות השוטפת. לאור ניסיונו העשיר כיועץ עסקי לחברות בתחום זה ובתחומים נוספים, ולאור ניסיונו כמנהל בשטח, היועץ מעמיד לרשותם ארגז כלים ניהול נרחב התורם רבות להתפתחות המקצועית והאישית כאחת. כמו כן, ייעוץ עסקי לחברת ניהול יתמקד בכל הקשור לפן השיווקי. לדוגמא, אם הבחירה בחברת ניהול מבוססת לא פעם על המלצות שעוברות מפה לאוזן, כיצד מייצרים התנהלות המקדמת המלצות חיוביות? דוגמא נוספת: כיצד עושים שימוש נכון ומושכל במדיה הדיגיטלית (פייסבוק, אתר האינטרנט, גוגל, אינסטגרם) על מנת לקדם את המיתוג הרצוי? כיצד שיתופי פעולה עסקיים עם גורמים אחרים יכולים להביא להגדלת מעגל הלקוחות וההכנסות? בשאלות אלו ונוספות היועץ מסייע ומכווין לאפיקים הנכונים, ואף מחבר את בעלי החברה עם גורמים מקצועיים שיכולים לקדם אותה בערוצים כאלו ואחרים.
לסיכום
ייעוץ עסקי לחברת ניהול ואחזקה חיוני לעסק בכל שלב. מהרגע שתרצו להתקדם בעסק, לעבור קפיצות גדילה ולהתקדם לרמה הבאה, עם רווחיות גבוהה, זה השלב להגיע לייעוץ עסקי. חשוב לבחור ביועץ עסקי עם הניסיון המתאים, שעבר תהליכים עם חברות ועסקים כמוכם ויידע ללוות אתכם למטרות שתרצו להשיג.
לקביעת פגישת ייעוץ עסקי לחברת ניהול ואחזקה ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו עכשיו בהודעה, טלפון או ווטסאפ