ייעוץ עסקי ליזמים – מה זה אומר?
רוח עסקית ויזמית היא מאבני היסוד של הכלכלה הישראלית, ולא חסרים סיפורים על אנשים שהצליחו להקים מיזם ראוי עם פעילות עסקית רווחית ויציבה לטווח הארוך. יחד עם זאת, המשק הישראלי אינו עושה הנחות, ולכן, למרות הכוונות הטובות והאנרגיות – הסטטיסטיקה מראה שחלק לא מבוטל מהמיזמים נוחלים כישלון. ייעוץ עסקי ליזמים מאפשר לכם להקים את המיזם החדש בצורה מסודרת, אחראית וריאלית, ולהימנע מטעויות קשות שעלולות להסתיים במפח נפש ובנזקים כלכליים ניכרים.
יש לא מעט סיבות שבגללן מיזמים אינם עולים יפה, ואחת החשובות שבהן היא היעדר הערכה נכונה של העלויות הצפויות, בנוסף לחיפזון ודילוג על שלבים חשובים בדרך "המהירה" אל המטרה. לכן, בתור צעד ראשון מומלץ לקבל ייעוץ עסקי ליזמים, עם יועץ מיומן המלווה אתכם כבר מהשלבים הראשונים של הרעיון, וגם לאחר מכן בדרך לביסוס פעילות עסקית ורווחית טובה.
מכיוון שיש בישראל לא מעט אנשים וגורמים המציעים ייעוץ עסקי ליזמים יש לבצע את הבחירה באופן מושכל ובתשומת לב. ראשית, ודאו כי היועץ העסקי שעימו תעבדו כבר ליווה בעבר יזמים בתחילת דרכם, ותנו עדיפות למי שליווה מיזמים ויש לו ידע בתחומים הרלוונטיים לשלכם. שאלו אותו לגבי האנשים שעימם עבד, מה היו מטרותיהם, מה כלל הייעוץ, עם אילו אתגרים התמודדו, כיצד הצליח לסייע להם ומה עלה בגורל המיזם.
מעבר לכך, כדאי מאוד שליועץ העסקי שאיתו תעבדו יהיה ניסיון מהשטח בניהול עסקים, שכן אדם כזה מביא תובנות והמלצות שאי אפשר למצוא בספרים, ומכיר היטב את המכשולים והאתגרים המצפים לכם בתקופת הקמת המיזם, הרצתו וגם לאחר מכן. לבסוף, חשוב כמובן שליועץ העסקי תהיה השכלה אקדמית בתחום הכלכלי מפני שבסופו של דבר המטרה היא לייצר רווחים. למעשה, לכל החלטה שתיקחו בתכנון המיזם וביישומו יהיו השלכות פיננסיות, ויותר מכך – יש להיערך היטב לקראת העתיד מבחינת יכולותיכם הכלכליות. השכלתו הנרחבת של היועץ תעמוד לרשותכם כבר למן השלבים הראשונים – עם ביצוע בדיקת כדאיות כלכלית.
קודם כל עושים בדיקת כדאיות כלכלית
יזמים רבים מביאים עימם חזון, התלהבות ומוטיבציה. אלו תכונות חשובות אך לא די בהן. מה שצריך הוא לבדוק באופן רציני ומעמיק את ההיתכנות הכלכלית של המיזם מבחינת עלויות של אספקת/ייצור השירות/המוצר שלכם והיכולת למכרו ברווח, וכן מבחינת המשאבים הכלכליים העומדים לרשותכם.
יש להבין כי מדובר בבדיקה מעמיקה אשר עוברת למעשה על כל ההיבטים הנדרשים להקמתו של המיזם. בדיקות אלו מיועדות בראש ובראשונה לתת את התשובה: GO או NO GO, כלומר: האם הולכים על המיזם, האם מוותרים עליו, או האם עושים מספר שינויים בקונספט כדי שיהיה רווחי. בנוסף, הבדיקות האלו גם ישמשו בהמשך, בהנחה שהולכים על המיזם, על מנת ליצור את התוכנית העסקית.
הבדיקות משתנות כמובן בהתאם לסוג המיזם ולענף המסוים. כל למשל, הן בוחנות ומגדירות את הקונספט של המיזם, את קהל היעד שלו ואת דרכי המכירה. כמו כן, הן בוחנות את השוק שאליו אתם מכוונים לרבות רמת הרווחיות המקובלת בו, מידת התחרותיות, מה עושים מיזמים דומים, מהו טווח המחירים שלהם וכדומה. בנוסף, הבדיקות צריכות לתת הערכה טובה של ההוצאות הצפויות על ההקמה וההרצה של המיזם, למשל אם צריך להוציא בשבילו אישורים ורישיונות, אם צריך לשכור, לשפץ ולתחזק מבנה, לרכוש מלאי, להשקיע בפרסום ושיווק באפיקים שונים, וכן הלאה.
לעומת זאת, היועץ העסקי גם בודק את המשאבים הכלכליים שעומדים לרשותכם, בדגש על התאמתם אל העלויות הצפויות ותוך לקיחה בחשבון של התקופה עד שהמיזם מתחיל להתרומם ולהביא הכנסות של ממש. אם אתם נכנסים למיזם בצורה של שותפות, חשוב לערוך הסכם שותפים על מנת להבין אם השותפות בנויה בצורה נכונה. מעבר לכך, הבדיקות הכלכליות יראו אם תוכלו לקבל הלוואות מהבנקים או מגורמים נוספים, בהתאם להגדרת המיזם והיבטים נוספים.
ממשיכים להתקדם בייעוץ
בשלב הבא של ייעוץ עסקי ליזמים מסייע היועץ בהיערכות לקראת תקופת ההקמה וההרצה, על כל המשתמע מכך מבחינת עלויות גבוהות יחסית והכנסות נמוכות יחסית בטווח הקרוב. היועץ יבנה עבורכם, תוך שיתוף פעולה מלא הנמשך לכל אורך התהליך, תוכנית כלכלית הנוגעת לחודשים הראשונים של המיזם, ובה נכללים מגוון היבטים רלוונטיים כגון תפעול מלאי ראשוני אם ישנו, הוצאות קבועות, עלויות הקמה, הוצאות שיווק וכדומה. התוכנית הכלכלית משמשת בין היתר על מנת לראות אם הכדאיות הכלכלית והרווחיות עדיין סבירות וטובות, גם אחרי קבלת המימון למיזם מגורמים שונים.
כאמור, הבדיקות השונות של ההיתכנות הכלכלית משמשות בסיס גם לבניית תוכנית עסקית עבור המיזם. מדובר בתוכנית סדורה ומפורטת העשויה להשתנות בהתאם לאופי המיזם ולמטרה, כמו הגשה לעיונו של משקיע פוטנציאלי, שותף או הבנק, וכמובן כתוכנית שממנה נגזרת תוכנית העבודה במיזם. באופן כללי מורכבת התוכנית העסקית מהתייחסות אל השירות/המוצר שדרכו המיזם מתכוון להרוויח, השוק והמתחרים, מבנה ההנהלה, קהל היעד, יסודות כלכליים ומקורות מימון, היסוד להניח שהמיזם יצליח, כאשר כל אחד מאלו מתחלק בתורו לתתי סעיפים. זוהי תוכנית המדגישה גישה זהירה שאיננה מייפה את המציאות, אלא מבוססת על תפיסה ריאלית וישימה, שאותה אפשר לתרגם לתוכנית עבודה.
המשך תהליך ייעוץ עסקי
ייעוץ עסקי ליזמים אינו מסתיים בהכרח עם בנייתה של תוכנית העבודה. היועץ העסקי יכול להמשיך ולסייע לכם בשלבים הבאים ולתת מניסיונו ומהידע העשיר שלו. כך למשל, הוא מביא ניסיון רב בעבודה מול בנקים וגורמי מימון נוספים שיכולים להיות רלוונטיים למיזם, ויודע כיצד לבנות ולהציג את התוכנית העסקית באופן משכנע, חיובי ומקצועי. כמו כן, במידה שהמיזם נדרש לעבוד מול ספקים שונים או לקבל שירות מאנשי מקצוע, היועץ העסקי יכול לסייע ביצירת קשרים ראשוניים, בין אם מדובר במומחים לשיווק ופרסום דיגיטלי, רואה חשבון, עורך דין וכדומה. באמצעות הליווי של היועץ העסקי אתם מבינים כיצד מתנהלים בצורה נבונה מול ספקים ואיך נמנעים מטעויות, מה שיכול לחסוך סכומי כסף ניכרים.
מלבד זאת, ייעוץ עסקי ליזמים עשוי לגעת במגוון היבטים חשובים נוספים, למשל אם יש לרשום את המיזם/ההתאגדות שלכם ואיזו דרך היא העדיפה מבחינה כלכלית ומשפטית כאחת. כמו כן, במידה שיש לפתוח חשבון בנק ייעודי למיזם יסייע לכם היועץ העסקי להבין איך פותחים חשבון שתנאים שטובים לצרכיכם הצפויים. ובמקרה של צורך בנטילת הלוואה, היועץ העסקי יכול בהחלט לסייע בנטילתה בתנאים שמתאימים לעסק מבחינת ריביות והחזרים.
גם בכך לא מסתיים הליווי של היועץ העסקי, אשר ממשיך לתמוך בכם בכל הקשור להגדרת ובקרת תהליכים במיזם. בין היתר, היועץ עשוי לסייע בהגדרת הערך המוסף של המיזם ואסטרטגיית השיווק שלו, בתמחור נכון ומקצועי שמכסה את עלויות ההקמה וההרצה של המיזם, בבחירת מיקום נכון לפעילות, ואם יש צורך – גם בכל הקשור לגיוס כוח אדם נוסף. לאחר מכן, כשהמיזם כבר מתחיל לצעוד, היועץ העסקי מסייע בבקרה הפיננסית עם דוחות שונים המותאמים לפרויקט, השוואת ביצועים במציאות מול הצפי בתוכנית העסקית, וביצוע שינויים במידת הצורך.
לקביעת פגישת ייעוץ עסקי ליזמים ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו עכשיו בהודעה, טלפון או ווטסאפ