צפה בסרטון : ייעוץ עסקי לעסקים חדשים
ישנם שני סוגים של אנשים בעולם – אלו שתמיד חלמו לפתוח עסק ואלו שטוב להם בתור שכירים. אם אתה שייך לסוג הראשון ובשלב בו החלום להקים עסק מתחיל לקרום עור וגידים, כדאי שתעשה את זה נכון.
לנצח את הסטטיסטיקה של פתיחת עסק
פתיחת עסק מלווה בדרך כלל בהתרגשות ובהתלהבות, אך למרבה הצער הסטטיסטיקות מספרות סיפור אחר – 15% מהעסקים לא שורדים את השנה הראשונה, 30% את השנה השנייה ו-50% לא יזכו לחגוג את השנה החמישית להיווסדות העסק.
יש שתי סיבות מרכזיות שגורמות לכך – הראשונה היא שיזמים לא מעריכים נכון כמה עולה לפתוח עסק, והשנייה היא שהם מדלגים על שלבים לפתיחת עסק, החיוניים להצלחתו כיוון שהם להוטים כבר להתחיל.
השלבים בפתיחת עסק עצמאי
לוי ייעוץ כלכלי ועסקי מציעה ליזמים ייעוץ להקמת עסק, ומסייעת להם להמנע מטעויות נפוצות בדרך. רתמנו את הידע והניסיון שלנו כדי ליצור עבורך מדריך לפתיחת עסק, המציג הן את מה שאנו מציעים למי שמגיע לתהליך איתנו והן כדי להסביר לך מהם השלבים בפתיחת עסק עצמאי.
אחד היתרונות הגדולים ביותר של פנייה אלינו על מנת שנלווה אותך באותם צעדים ראשונים בפתיחת עסק, היא ביכולת שלנו לחסוך ממך טעויות שעולות הרבה מאד כסף ושברון לב. התהליך אצלנו הוא תהליך בעל דגש פיננסי חזק ובעל התמקדות בפוטנציאל הרווחיות של העסק העתידי שלך. אלו השלבים אותם אנו מבצעים יחד על מנת להגדיל את הסיכוי שהעסק שתפתח יהיה רווחי:
1. בדיקת כדאיות כלכלית (Go -No Go)
במסגרת בדיקת כדאיות כלכלית אנחנו בודקים את ההיתכנות של העסק משני מובנים – עלות המוצר והיכולת למכור אותו ברווח, והאם יש לך את התקציב הדרוש עבור הקמת עסק חדש והרצתו.
• הפקת אבטיפוס – בשלב הזה אנו מבקשים ממך להפיק את המוצר או אבטיפוס שלו על מנת להעריך את עלויות הייצור שלו. הניסיון שלנו מאפשר לנו לדעת מה יהיו עלויות הייצור שלו בייצור המוני.
• הגדרת הקונספט – אם העסק שלך מבוסס על שירותים או כבר יש לך ביד את האבטיפוס, עליך להחליט מה יהיה הקונספט של העסק – איך אתה מתכנן למכור, באילו אפיקים, מי הקהל שלך וכן הלאה. אנו מסייעים לך להגיע לתובנות ולחדד את ההבנה של מי אתה ומה המוצר שלך.
• בדיקת שוק – במקביל לשלב זה אנו מבצעים עבורך בדיקה של השוק על מנת לבדוק את תמחור המוצר אצל המתחרים ורמות הרווחיות בשוק בו אתה עתיד לפעול.
• הערכת תקורות – חוק רישוי עסקים בישראל מגדיר דרישות ספציפיות לסוגים שונים של עסקים. אם אתה יודע איזה סוג עסק אתה רוצה לפתוח, אנו מסייעים לך להבין מה יהיו עלויות התקורה שלו – השכירות, השיפוץ, האחזקה, הוצאת רישיון העסק וכן הלאה, כתלות במקום בו אתה מתכנן לפתוח את העסק שלך ובגודל הרצוי או הנדרש על פי חוק.
• הערכת יכולת פיננסית -האם יש לך את היכולת הפיננסית להתמודד עם עלויות פתיחת עסק חדש ועם חודשי ההרצה? האם יש לך את הפרופיל העסקי הנדרש על מנת לקבל הלוואות בערבות מדינה או הלוואה לפתיחת עסק מהבנק? הניסיון שלנו מאפשר לנו לדעת מראש מה הסיכוי שלך לקבל אשראי ובאיזה סדר גודל וכן לסייע בקבלתו, ולפיכך לדעת האם העסק יוכל לעמוד בעלויות ההקמה מבלי להסתבך בקשיים כלכליים.
2. תוכנית עסקית ל- Go – No Go
רוב המאמרים העונים על השאלה "איך פותחים עסק?" מסתיימים במקרה הטוב ביום שבו פתחת את העסק שלך, אבל במציאות, רוב העסקים הם לא "דקטלון" וכשהם פותחים את דלתותיהם אין צבא של קונים המסתער עליהם בציפייה.
לכן כאשר מגיעים אלינו לייעוץ לקראת פתיחת עסק, השלב הבא הוא היערכות לתקופת ההרצה שבה העסק בדרך כלל לא עובד מחד אבל משקיע משאבים בשיווק. לא מספיק לתכנן תקציב רק להקמה, אלא גם לתקופת ההרצה הנמשכת לפחות חצי שנה. בשלב זה אנו בונים תוכנית כלכלית הכוללת לא רק את עלויות ההקמה, אלא גם את עלויות ההרצה הכוללות את עלויות השיווק, תפעול מלאי ראשוני וההוצאות הקבועות, ומקבלים מספר שאומר לנו האם לאחר קבלת המימון לעסק עדיין הוא צפוי להיות רווחי ובעל כדאיות כלכלית.
3. השלמת התוכנית העסקית
תוכנית עסקית לעסק חדש שונה מתוכנית לעסק קיים, משום שהיא מצריכה שימוש ביותר מקדמי זהירות ומחייבת לשים במקום הרבה מאד "נעלמים" נתונים סטטיסטיים שליזם לא תמיד יש אותם. על אף שיזמים רבים עושים את השלב הזה, הפער בטיב התוכנית העסקית בין אלו שמשתמשים ביועץ עסקי לבין אלו שעושים זאת לבד, מורגש היטב כאשר הם מנסים להשתמש בתוכנית באופן יישומי.
מי שרוצה לפתוח עסק עצמאי מגיע עם המון אופטימיות, ולכן עושה לעצמו המון "הנחות" וייפוי מציאות בעת כתיבת התוכנית העסקית. זה אולי נעים יותר בזמן הכתיבה אבל בטווח הארוך חוטא למטרה. יועץ פיננסי שמכיר את השוק מוסיף לתהליך טונים יותר ריאליסטיים ואולי אף פסימיים, אבל הופך את התוכנית העסקית לריאלית יותר ולכן גם יותר ישימה ומאפשר בהמשך להפוך אותה לתוכנית עבודה.
4. קישור לפתרונות פיננסיים ומקורות מימון
מכיוון שאנחנו יודעים כיצד לכתוב תוכנית עסקית, כזו שהבנק והקרן לעסקים קטנים ובינוניים אוהבים, יש לנו את היכולת והניסיון להשיג עבורך מימון לעסק ולחסוך לך זמן ובלאגן. יש לנו ניסיון רב במציאת פתרונות פיננסיים לעסקים הנמצאים בשלב פתיחת עסק, בדגש על השגת הלוואות בערבות מדינה, הלוואות לעסקים קטנים והלוואות לפתיחת עסק, וביכולתנו לסייע לך לעשות את הצעדים הראשונים בעסק שלך כשיש לך את ההון הדרוש.
5. חיבור עם בעלי מקצוע טובים
בשלבי הקמת עסק עצמאי ספקים טובים יכולים להרים אותך וספקים גרועים יכולים להפיל אותך ולרושש אותך. במהלך השנים יצרנו לנו רשימה של אנשי מקצוע מומחים, מקצועיים וישרים, אותם אנו יכולים לקשר עם לקוחותינו בעת הצורך. בדרך זו אנו יכולים לחסוך לך הן את ההתלבטות והן את ההימור, ופעמים רבות גם לקצר עבורך דרכים. בין המומלצים שלנו תוכל למצוא רואה חשבון שמתמחה בפתיחת עסק קטן או בפתיחת חברה בע"מ, עורך דין שמומחה לרישוי עסקים ודיני חוזים, מעצב פנים בעל התמחות בעסקים ומסעדות, מומחי שיווק דיגיטלי ומיתוג וכן הלאה.
6. האם לפתוח עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ?
ההחלטה תחת איזו התאגדות עסקית לפתוח עסק היא החלטה בעלת משמעות פיננסית, והיא שווה ויכולה לעלות הרבה מאד כסף. בעוד שרואה חשבון או עורך דין יכולים לקבל עבורך את ההחלטה הזו מטעמים שונים (טעמי מיסוי או טעמי הגנה משפטית), אנו בוחנים את הסוגיה מבחינת ההשפעה הכלכלית שלה על הרווחיות שלך.
7. התנהלות מול הספקים
אחד הדברים שיזם צריך ללמוד עם פתיחת עסק עצמאי הוא כיצד להתנהל מול ספקים. בעלי עסקים רבים לא מתנהלים נכון מול ספקים ויוצרים לעצמם אשראי לא נחוץ, לא מנצלים הנחות מזומן או הנחות כמות, ולא דואגים להתאמה בין המחיר המשולם לספק לבין התכנון בתוכנית העסקית.
ליווי עסקי אצלנו מאפשר לך להיות בטוח שבשלבים הראשונים של ההתקשרות עם הספקים, יהיה מישהו בעל ניסיון שישמש עבורך כיד מכוונת.
8. התנהלות עם הבנק
ניהול העסק שלך פירושו הפרדה בין החשבון העסקי והפרטי. הקמת עסק היא הזדמנות לגשת לבנק, לפתוח חשבון חדש ולקבל תנאים טובים לחשבון העסקי, אבל צריך לדעת מה לבקש.
אנו נלווה אותך בתהליך ונסייע לך הן להכין את התוכנית העסקית לקראת הפנייה לבנק והן לבקש את הדברים הנכונים בזמן הנכון – מסגרת אשראי מתאימה, הלוואה בגודל הנכון בריבית הנכונה לתקופה המתאימה, וכן הלאה.
9. הגדרה ובקרה של תהליכים בעסק
• ייחודיות המוצרים – הגדרת הערכים המוספים של המוצר ואסטרטגיית השיווק שלו בהתאם
• תמחור -תמחור המוצר באופן שיכסה את עלויות ההרצה, יתמודד עם הנחות, וישמר רווחיות. עוד על שיטת התמחור אותה אנו מציעים ללקוחות תוכל לקרוא כאן
• בחירת מקום – מתן הערכה של עלויות השיפוץ, העלויות הקבועות, היתרונות והחסרונות שלו לקהל היעד התאמתו לתוכנית העסקית מבחינת עלויות, לפני סגירת החוזה .
• גיוס עובדים -הגדרה של כמה עובדים לגייס, אילו, ומתי? כמה לשלם להם? איזו משכורת אתה מושך?
• אסטרטגיית שיווק ומכירות – מתי מתחילים בתהליך השיווק והמכירות? איפה מפרסמים ובאיזה תקציב? אילו אנשי מקצוע לקחת?
10. דו"חות בקרה
שני הדברים החשובים ביותר לפתיחת עסק מצליח הם להצליח למכור, ולהתנהל פיננסית נכון. השילוב בין השניים יכול להבטיח שהעסק נמצא במסלול הנכון, בעוד שאם אחד הרכיבים חסר העסק מנווט למעשה ללא מצפן.
מכיוון שרוב העסקים לא עובדים על בסיס מזומן, אם אתה לא מנהל בקרה אתה לא יודע האם אתה רווחי. הדו"חות הכספיים הם הדרך לבחון את הרווחיות ולכן הם קריטיים לא רק להישרדות של העסק אלא גם לשיפור שלו ברווחיות ובהתנהלות. במסגרת ייעוץ להקמת עסק אנו יוצרים עבורך 3 דו"חות עיקריים: דו"ח רווח והפסד, דו"ח תזרים מזומנים ודו"ח תכנון מול ביצוע, שבעצם משווה בין התוכנית העסקית למה שקורה בפועל.
אנו מלמדים אותך כיצד לבנות את התזרים שלך, כיצד לנתח את המצב הכלכלי של העסק שלך וכיצד להסיק מסקנות. גם אם ניהול פיננסי הוא לא הצד החזק שלך בניהול עסקים, מילוי שוטף של הדו"חות הללו יאפשר לך לתרגל את השריר הזה ולהבטיח שהעסק שלך ישאר על המסלול לצמיחה.
נשמח ללוות אותך בדרך לפתיחת העסק שלך!
פתיחת עסק עצמאי היא תהליך של למידה, גם על עצמך ועל היכולות שלך וגם על התחום בו אתה הולך לעסוק. הבחירה בנו מאפשרת לך לעשות את המסע הזה בידיעה שיש לך רשת בטחון כלכלית ועם מי להתייעץ בשאלות הקשות, והיא מקטינה את חוסר הוודאות שמלווה את השנים הראשונות לפתיחת עסק.
לקביעת פגישת ייעוץ לפתיחת עסק ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.